Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه لیتوگرافان به خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفته بود میزان تعرفه واردات مرکب 10 درصد افزایش پیدا کرده است و این اتفاق نارضایتی ناشران را به همراه داشته است. برای پی بردن به میزان این تاثیر، دو ناشر نظرهای تقریبا متفاوتی داشتند. یکی معتقد بود افزایش تعرفه واردات مرکب می تواند روی افزایش قیمت کتاب هایش تاثیر بگذارد، اما ناشر دیگری نظر متفاوت تری داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاثیر مضاعف افزایش قیمت مرکب روی قیمت کتابهای کودک

صفا امیری، مدیر مسئول نشر براق در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص تاثیر افزایش 10 درصدی تعرفه وارادت مرکب بر افزایش قیمت کتاب گفت: هرساله چاپخانه‌ها تعدادی از تعرفه های وارداتی را افزایش می‌دهند. در سال‌های گذشته این امر فقط به دلیل افزایش دستمزد اتفاق می‌افتاد، اما بدون تردید افزایش تعرفه واردات مرکب روی افزایش نرخ کتاب تاثیر می گذارد. میزان این  افزایش قیمت به وضعیت بازار کتاب بستگی دارد؛ اگر این رکود و بیکاری که در بازار نشر وجود دارد ادامه پیدا کند احتمال دارد بین ناشران رقابت ایجاد شود و این رقابت باعث شود افزایش قیمت کتاب به طور کامل به مشتری‌ها تحمیل نشود.

وی افزود: با افزایش قیمت مرکب، افزایش قیمت محسوس تری را  به خصوص در کتاب‌های کودک و نوجوان شاهد خواهیم بود. شاید این افزایش قیمت در کتاب‌های معمولی بسیار محسوس نباشد ولی در کار من که ناشر کودک و نوجوان هستم، تاثیر بسیاری دارد.

مدیر مسئول نشر براق با اشاره به چگونگی تاثیر افزایش قیمت کتاب در میزان خرید کتاب‌های کودک و نوجوان  بیان کرد: به طور کلی طبق آمارهایی که در بازار نشر ارائه شد، اگر کتاب‌ها را به دو بخش کودک و نوجوان و بزرگسال تقسیم کنیم، به غیر از کتاب هایی که آموزشی و کمک آموزشی هستند فعلا وضعیت بازار کتاب های کودک و نوجوان با فاصله زیاد  ضعیف تر از کتاب های عمومی است. هرگونه افزایش قیمت کتاب کودک و نوجوان می تواند فاصله میان کتاب های این حوزه را با کتاب های عمومی افزایش دهد.

معضل بازار نشر قیمت کاغذ است نه مرکب

جواد نعمتی، مدیر مسئول نشر مایا نیز در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص تاثیر افزایش تعرفه واردات مرکب بر افزایش قیمت کتاب گفت: افزایش 10 درصدی تعرفه واردات مرکب نمی تواند تاثیر زیادی در افزایش قیمت کتاب بگذارد. قیمت چاپ کتاب در اثر این افزایش قیمت تعرفه  تغییر زیادی نمی کند.کاغذ، قیمت سرسام آوری داشت و قیمت آن به میزان بالغ بر 15 درصد افزایش پیدا کرده است. کاغذ را باید معضل بازار کتاب قرار دهیم. میزان استفاده از مرکب در چاپ کتاب زیاد نیست. شاید مرکب در سه نوبت برای چاپ کتاب استفاده شود؛ بنابراین نمی تواند باعث شود قیمت کتاب به میزان زیادی افزایش پیدا کند.

وی افزود: قیمت کاغذ اصلا کاهش پیدا نکرده است. کاغذی را که بندی 52 هزار تومان می خریدیم، هم اکنون به بندی 67 هزار تومان رسیده است. نمی توان درصد این افزایش قیمت را گفت، چون تعرفه ای برای کاغذ وجود ندارد. فعلا معضل بازار نشر قیمت کاغذ است. افزایش قیمت آن روی قیمت تمام شده تولید کتاب تاثیر می گذارد. در حال حاضر اگر افزایش قیمت کتاب در حوزه شعر باشد کتاب ها قیمت زیادی ندارند و معمولا قیمت هر کتاب شعر به 8 هزار تومان می رسد. چون  کتاب 8 هزار تومانی این حوزه در نهایت به 9 هزار تومان می رسد افزایش قیمت کتاب در خرید مجموعه های شعر تاثیر زیادی نمی گذارد.

مدیر مسئول نشر مایا  بیان کرد: با وجود آنکه افزایش تعرفه واردات مرکب به میزان 10 درصد روی کار ناشران عمومی تاثیر چندانی نمی گذارد و قیمت کتاب هایشان به میزان زیادی افزایش نمی یابد، برای ناشران کودک و نوجوان که با مرکب سر و کار دارند و  تصویرگری بخش عمده ای ازکتاب های کودک و نوجوان را شامل می شود باید برای افزایش تعرفه واردات مرکب چاره ای اندیشید تا ناشران این بخش بتوانند در فضای بازار نشر کتاب های خود را عرضه کنند و با استقبال مخاطبان از آثارشان روبرو شوند.

 انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۴۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود

ایسنا/فارس دانشگاه شیراز در روزهای ۲۶ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه، میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک خواهد بود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز امروز، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ضمن اعلام این خبر، به تشریح ویژه‌برنامه‌های نهمین همایش ملی ادبیات کودک پرداخت و گفت: این همایش که با موضوع «بررسی بازنمایی و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» ترتیب یافته است، طی دو روز با حضور جمعی از صاحب‌نظران، پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

سعید حسام‌پور با بیان این مقدمه که یکی از مجراهای تأثیر ادبیات کودک بر مخاطب نوع بازنمایی‌هایی است که این آثار از واقعیت جامعه و نیز واقعیت‌های گوناگون اجتماعی به این مخاطب ارائه می‌دهند، اظهار کرد: خانواده یکی از مهم‌ترین واقعیات اجتماعی است که هسته‌ اصلی زندگی کودک و نوجوان و نیز جامعه را تشکیل می‌دهد اینکه تا چه اندازه تنوع شکل‌ها و روابط گوناگون خانوادگی و نیز نقش هر عضو خانواده در زندگی آن به مخاطب معرفی می‌شود نقشی مؤثر بر نوع نگاه مخاطبان به خانواده و اعضای آن دارد. از همین‌رو، مرکز مطالعات ادبیات کودک، موضوع نهمین همایش ملی خود را «بررسی بازنمایی‌ و جایگاه خانواده در ادبیات کودک و نوجوان» انتخاب کرد.

به‌گفته‌ دبیر علمی همایش ملی ادبیات کودک، آیین گشایش این همایش، ساعت ۸ صبح ۲۶ اردیبهشت‌، در تالار علامه جعفری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار خواهد شد و در طول دو روز، ۳۷ مقاله به‌صورت سخنرانی و پوستر در پیوند با موضوع و محورهای اعلام‌شده، از سوی پژوهشگران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین ۳ کارگاه تخصصی: «آشنایی با برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان ازطریق بازی‌های فکری‌ - فلسفی»، «آشنایی با داستان‌ها و انیمیشن‌های مناسب برنامه فلسفه برای کودکان و نوجوانان» و «کارگاه نوشتن خلاق به زبان عربی» در این همایش برگزار خواهد شد.

حسام‌پور بیان کرد: در نهمین همایش ملی ادبیات کودک، نشست تخصصی «ادبیات کودک و تربیت شهروندی» با همکاری مشترک قطب تربیت شهروندی دانشگاه شیراز و مرکز مطالعات ادبیات کودک، با حضور صاحب‌نظران این حوزه برگزار می‌شود.

مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز از حضور پژوهشگران غیرایرانی نیز در این همایش خبر داد و گفت: در نهمین همایش ادبیات کودک متخصصان و پژوهشگرانی از کشورهای برزیل، عمان و امارات سخنرانی خواهند داشت.

وی ضمن دعوت از عموم علاقه‌مندان برای شرکت در این همایش، یادآور شد: محورهای نهمین همایش ملی ادبیات کودک، عبارت است از: بررسی بازنمایی انواع خانواده در ادبیات کودک ایران (خانواده هسته‌ای، تک‌فرزندی، چندفرزندی، تک‌والدی، خانواده‌های ترکیبی...)؛ بررسی بازنمایی اعضای خانواده، نقش هریک در خانواده و نیز روابط هریک با خانواده در ادبیات کودک و نوجوان و خانواده‌های طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قومی و خانواده‌های شهری و روستایی؛ بررسی بازنمایی خانواده سنتی، خانواده مدرن و خانواده پسامدرن؛ بررسی بازنمایی نوع خانه، ساختمان و امکانات آن و مسائل و مشکلات خانوادگی (آن‌گونه که در ادبیات کودک و نوجوان بازتاب یافته‌اند)؛ بازنمایی حضور و نقش موبایل، کامپیوتر، فضای مجازی و رسانه‌ها در خانواده؛ بررسی تحول بازنمایی خانواده در ادبیات کودک و نوجوان دهه‌های اخیر و مقایسه ادبیات کودک ایران و جهان با توجه به محورهای یادشده.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، حسام‌پور در ادامه با یادآوری اینکه این همایش با همکاری همه‌جانبه و پشتیبانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شیراز برگزار خواهد شد، از دیگرهمکاران برگزاری این همایش از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کانون پرورش فکری و فرهنگی استان فارس، سازمان آموزش و پرورش فارس، دانشگاه فرهنگیان و استانداری فارس نیز قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فروش بیش از ۵۸ هزار نسخه تا روز دوم نمایشگاه کتاب
  • ۲ مطالبه مهم رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب سال گذشته/ نکاتی که نیازمند توجه جدی است
  • آخر هفته‌ای با رنگ تنوع،نشاط و تخفیف در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران
  • سلاجقه: مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی صادر می‌شود
  • ۹۰ درصد کارهای اجرایی کارخانه کاغذ زاگرس انجام شده است
  • تولید ادبیات کودک و نوجوان با مشکل روبروست
  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • ‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود
  • رویداد‌های باغ هنر در حوزه هنری کودک و نوجوان
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال