Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آمار موسسه خانه کتاب ۱۱ هزار و ۴۳۶ عنوان کتاب در سه ماهه نخست امسال منتشر شد از این میزان ۷ هزار و ۸۹۴ عنوان کتاب تالیفی و ۳ هزار و ۵۴۲ عنوان ترجمه بودند، تعداد عناوین منتشر شده در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است میزان انتشار کتاب در سه ماهه نخست سال گذشته ۱۵ هزار و ۴۷۷ عنوان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نباید فراموش کرد که در سه ماهه نخست امسال در دومقطع زمانی هیچ کتابی منتشر نشد یکی در فروردین ماه که  چاپخانه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بود و دیگری در ۱۲ روز نخست خرداد ماه بود.


ناشران تهرانی در سه ماهه نخست امسال ۹ هزار و ۱۰۶ عنوان وناشران شهرستانی ۲ هزار و ۳۳۰ عنوان کتاب منتشر کردند؛ ۶ هزار و ۴۸۴ عنوان کتاب چاپ اولی و ۴ هزار و ۹۵۲ عنوان کتاب تجدید چاپ در این مدت روانه بازار نشر شد.

از ۱۲ خرداد ماه تا ۳۱ خرداد تعداد ۶۳۶ عنوان کتاب منتشر شد از این تعداد ۴۱۴ عنوان کتاب تالیفی و ۲۲۱ عنوان ترجمه بود. شمارگان کتاب در این مدت به ۱۱۴ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۹۵ جلد رسید درحالی که تیراژ کتاب در سه ماهه نخست سال گذشته ۱۷ میلیون و ۳۵۰ هزار و ۸۹۵ جلد بود. این آمار رشد ۶ ونیم برابری شمارگان کتاب را نشان می‌دهد. مطمئنا افزایش شمارگان کتاب در تمام موضوعات رخ نداده است متوسط شمارگان کتاب در موضوعاتی از جمله کودک ونوجوان، کمک آموزشی، دین، تاریخ وجغرافیا و فلسفه بیشتر از موضوعات دیگر بود.


بیشترین میزان رشد شمارگان کتاب در بخش کودک و نوجوان اتفاق افتاد. در سه ماهه نخست امسال متوسط شمارگان کتاب به ۵۴ هزار و ۳۷۰ عنوان رسید درحالی که در سه ماهه نخست سال گذشته متوسط شمارگان آن به هزار و ۵۶۸ عنوان می‌رسید میزان عناوین منتشر شده در بخش کودک و نوجوان در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است در این بخش هزار و ۹۴۵ عنوان کتاب در سه ماهه نخست امسال منتشر شد که سال گذشته رقم آن به ۲ هزار و ۵۲۲ عنوان می‌رسید.

باوجود اینکه بیشترین کتاب‌ها در سه ماهه نخست امسال با موضوع ادبیات منتشر شد شمارگان کتاب در این بخش نسبت به سال قبل افزایش زیادی نداشته است شمارگان کتاب به طور متوسط در این بخش به ۸۸۰ جلد رسید درحالی که سال گذشته کتاب‌های حوزه ادبیات به طور متوسط با شمارگان ۸۷۱ جلد منتشر شده بود. میزان انتشار کتاب هم در این بخش نسبت به سال قبل افزایش نیافته است و با کاهش عناوین منتشر شده در حوزه ادبیات روبه رو بودیم.

امسال هم مانند سال قبل شاهد کاهش عناوین کتاب‌های منتشر شده هستیم. نمی‌توان گفت این کاهش عناوین کتاب‌های منتشر شده صنعت نشر را به سمت حرفه ای‌تر شدن پیش می‌برد یا بالعکس باعث می‌شود حرفه ای‌ها از انتشار کتاب دست بکشند. برخی مسائل از جمله هزینه‌های انتشارکتاب و میزان استقبال مردم از کتاب در این امر بی تاثیر نبود. امروزه نبود مخاطب و استقبال نکردن مردم از کتاب بیش از هزینه‌های انتشار آن در کاهش تعداد عناوین منتشر شده تاثیرگذار است.

باید برای بازار صنعت نشر که چندسالی است در حالت رکود به سرمی برد چاره‌ای اندیشید. یا از این صنعت حمایت ویژه‌ای کرد یا اینکه با کاهش مشکلات اقتصادی مردم، زمینه‌ای برای کتابخوانی آنها فراهم کرد. مشکلات اقتصادی مردم در این سال‌ها باعث شده است میزان خرید کتاب کاهش پیدا کند و صنعت نشر با کاهش تیراژ کتاب در برخی سال‌ها و کاهش عناوین منتشر شده در سال‌های اخیر مواجه شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتشار کتاب تیراژ کتاب کتابخوانی سه ماهه نخست امسال عناوین منتشر شده شمارگان کتاب نسبت به سال قبل کاهش عناوین عنوان کتاب سال گذشته صنعت نشر کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۵۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل بارسا با نایکی: دعوا سر اسم لواندوفسکی!

به گزارش "ورزش سه"، در چند هفته اخیر اخبار زیادی مبنی بر تصمیم مدیران بارسا برای قطع همکاری با نایکی و انتخاب پوما به‌عنوان حامی مالی جدید لباس‌های این تیم منتشر شده بود، اتفاقی که می‌توانست ضرر بسیاری را برای شرکت نایکی به همراه داشته باشد.

گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره اینکه چرا مدیران بارسا به این نتیجه رسیدند که قرارداد همکاری با نایکی را ادامه ندهند منتشر شده بود ما حالا به نظر می‌رسد که یکی از دلایل اصلی مربوط به نگارش اسم لواندوفسکی پس از پیوستن او به این باشگاه بوده است.

روزنامه اسپرت مدعی شده است که نایکی پس از پیوستن این ستاره لهستانی به بارسلونا با درخواست بسیار زیاد هواداران روبه‌رو شد که خواهان داشتن پیراهن بارسلونا با نام لواندوفسکی بودند و همین موضوع باعث شد که آنها در مقطعی به اندازه کافی حرف W نداشته باشند.

مدیران این شرکت تصمیم گرفتند که برای این که فروش این پیراهن متوقف نشود یا به تعویق نیفتد از حرف M به‌صورت برعکس در اسم لوا استفاده کنند و این موضوع عصبانیت بسیار زیاد مدیران بارسا را به همراه داشت و باعث شد که آنها به‌صورت جدی به قطع همکاری با این شرکت فکر کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش بارش‌ها در آذربایجان شرقی
  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • در نمایشگاه کتاب امسال، همراه «مهر بان» باشید
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • حج امسال حج برائت است
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • مشکل بارسا با نایکی: دعوا سر اسم لواندوفسکی!