Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بنابر آمار موسسه خانه کتاب در تیرماه امسال ۴ هزار و ۲۸۵ عنوان کتاب منتشر شد درحالی که تعداد عناوین منتشر شده کتاب در تیرماه سال گذشته به ۸ هزار و ۶۵۲ عنوان می‌رسید این آمار به وضوح نشان می‌دهد در تیرماه سال جاری میزان انتشار کتاب با افت شدیدی روبه رو شد تاحدی که می‌توان گفت با کاهش ۵۰ درصدی انتشار کتاب روبه رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

کاهش انتشار عناوین کتاب دست از سر نشر برنمی‌دارد/ تفاوت فاحش شمارگان کتاب در حوزه‌های مختلف

سوال اساسی این است چه چیزی صنعت نشر ما را با این میزان افت انتشار کتاب مواجه کرده است؟ سیاست‌های غلطی که از سال‌های گذشته برای حوزه کتاب اندیشیده شد یا وضعیت اقتصادی که در این چند ساله در کشور وجود داشت این وضعیت را برای نشر کشور رقم زد.

در سالی که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار نشد کاهش عناوین کتاب رخ داد و به رقم ۵۰ درصد رسید. واقعیت امر این است که برگزار نشدن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باعث شد ناشران نتوانند کتاب هایشان را منتشر کنند به هرحال نمایشگاه کتاب چرخه اقتصاد نشر را در ابتدای هرسال به حرکت درمی آورد و باعث می‌شود ناشران بتوانند به فعالیت خود در بازار نشر ادامه دهند. علاوه بر این گرانی کاغذ که چند سالی است گریبان نشر را گرفته و سیاست‌های دولت برای کاهش قیمت آن تاکنون به نتیجه نرسیده است کاهش عناوین کتاب را رقم زد.

وضعیت اقتصادی مردم هم باعث شد میزان خرید کتاب کاهش پیدا کند و کتاب به نوعی از سبد خرید خانواده ایرانی حذف شود. وقتی چنین اتفاقاتی برای حوزه نشر رقم می‌خورد ناشران ناچار می‌شوند برای اینکه بتوانند به حیات خود در بازار نشر ادامه دهند میزان انتشار کتاب هایشان را کاهش دهند و تنها کتاب‌هایی را منتشر کنند که از بازگشت سرمایه آن اطمینان دارند.

در تیرماه امسال ۲ هزار و ۸۸۷ کتاب تالیفی و هزار و ۴۰۸ کتاب ترجمه منتشر شد تقریبا تعداد کتاب‌های ترجمه شده در این مدت نصف میزان کتاب‌های تالیفی است که در این مدت چاپ شد این مسئله استقبال بیشتر ناشران را از انتشار کتاب‌های ترجمه نشان می‌دهد. تیرماه سال گذشته یک سوم کتاب‌های منتشر شده ، ترجمه بود و  ۶ هزار و ۴۳۲ عنوان کتاب تالیفی و ۲ هزار و ۲۲۰ کتاب ترجمه چاپ شد.

ناشران تهرانی ۳ هزار و ۳۵۹ عنوان و ناشران شهرستانی ۹۲۶ عنوان در تیرماه امسال منتشر کردند.۲۸۲۲ عنوان از کتاب‌های منتشر شده چاپ اولی و هزار و ۴۶۳ عنوان تجدید چاپ بودند. بیشتر تیراژ کتاب‌ها در حوزه‌های کودک و نوجوان، کمک آموزشی و دین دیده می‌شود کمترین تیراژ کتاب به حوزه‌های کلیات، علوم عملی، علوم طبیعی و ریاضیات اختصاص دارد.

حداقل متوسط تیراژ کتاب بنابر آمار موسسه خانه کتاب به حدود ۵۰۰ نسخه و بالاترین تیراژ کتاب به حدود هزار و ۹۰۰ نسخه می‌رسد این مسئله نشان می‌دهد صنعت نشر ما توان انتشار کتاب به میزان ۲ هزار نسخه را هم ندارد تیراژی که تاچند سال پیش دربازار نشر وجود داشت و ناشران زیادی کتاب هایشان را با تیراژ ۲ هزار نسخه منتشر می‌کردند، اما امروز چنین تیراژی تنها در برخی انتشاراتی‌ها دیده می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتشار کتاب کتابخوانی تیرماه امسال انتشار کتاب عناوین کتاب تیراژ کتاب منتشر شد ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۹۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)

اولین روز نمایشگاه کتاب تهران درحالی به اتمام رسید که تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه نسبت به روز اول سال گذشته کمتر بود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،مترو برخلاف وعده خود، زمان سرخط قطار‌ها را کمتر نکرده و ابتدای روز در ایستگاه شهید بهشتی راهنمای نمایشگاه کتاب نصب نشده بود و در بلندگوی قطار نیز اعلام نمی‌شد نمایشگاه کتاب تهران برقرار است. هرچند در طول روز تابلو‌های راهنما به سمت نمایشگاه نصب شده بود.

ورودی در‌های مختلف، گل آرایی شده و صرفا سازه‌های آهنی بدشکل نبودند.

مانند همه روز‌های اول، دوره‌های مختلف نمایشگاه در ساعت‌های اولیه ناشران بسیار درحال چیدن کتاب‌های خود، ساخت غرفه یا دنبال دستگاه کارت‌خوان بودند و در این بین بودند ناشرانی که هنوز غرفه‌های خود را تحویل نگرفته بودند.



با وجود اینکه در‌های نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۰ صبح باز شده بود، افتتاحیه رسمی نمایشگاه بعدازظهر با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر یمن در ایران، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی و رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی این دوره از نمایشگاه کتاب برگزار شد. البته مراسم آتش‌بازی هم در ساعت پایانی نمایشگاه و در حیاط مصلی برگزار شد.



وزیر ارشاد در این مراسم در سخنانی گفت: «با همه مشکلات در برخی خانواده‌ها به دلیل مسائل معیشتی و اقتصادی انتظار می‌رفت که به حوزه کتاب توجه نشود، اما مردم کتاب‌دوست، کتاب را رها نکردند.»

او در ادامه از افزایش سرانه مطالعه، خودکفایی در کاغذ برای انتشار کتاب درسی، افتتاح کارخانه کاغذ زاگرس و افتتاح کتابخانه مرکزی در اراک گفت.

تعدادی از ناشران بزرگ که سال گذشته در بخش مجازی نمایشگاه حضور نداشتند، امسال حاضر بوده و تقریبا با استقبال بازدیدکنندگان هم مواجه شدند.

برنامه‌های فرهنگی نیز در بخش کوشک کتاب، گوشه نقد برگزار می‌شدند.

دستگاه‌های راهنمای کتاب و راهنمای ناشران شبستان هم در گوشه‌های مختلف گذارده شده است و مراجعه‌کنندگان می‌توانند کتاب خود یا ناشر مورد نظر خود را راحت‌تر پیدا کنند، البته غرفه‌های اطلاع‌رسانی در ورودی‌های مختلف شبستان و داخل شبستان راهنمایی مراجعه‌کنندگان هستند.

یکی از اتفاق‌های جالب نمایشگاه این است که مراجعه‌کنندگان با اسکن QR کد تعبیه شده در کتیبه‌ها، می‌توانند درباره کتاب‌های ناشر اطلاع کسب کنند.

البته در مواردی ساخت و ساز تا ساعت پایانی ادامه داشت.

سازمان زیباسازی شهرداری هم امسال مجسمه هایپر رئال شهریاری و حمید سبزواری را به نمایشگاه آورده بود. امسال خبری از پرفورمنس شخصیت‌های ادبی که سال گذشته هواخواهانی هم پیدا کرده و سوژه‌ای برای عکاسی بودند، نبود.

افتتاحیه میهمان ویژه نمایشگاه به فردا موکول شد در حالی که در سال‌های قبل افتتاحیه این بخش در روز اول انجام می‌شد و بخش بین‌الملل هم روز آرامی را پشت‌سر گذاشت.



بسیاری از غرفه‌داران در شبستان و بخش کودک در پاسخ به اینکه وضعیت امروز راضی کننده بود، می‌گفتند «روز اوله دیگه، طبیعیه خبری نباشه» «درحال چیدن کتاب بودیم، بد نبود» یا «فردا شلوغ میشه» و «امیدمون فردا و پس‌فرداست» هرچند تعدادی از ناشران آموزشی وضعیت امروز را نسبت به سال قبل خوب می‌دانستند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.


دیگر خبرها

  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • انتشار لحظه هلاکت مامور موساد در مصر +فیلم
  • احمدوند: نمایشگاه کتاب امسال یک نمایشگاه حداکثری است/ علاقه‌ای نداریم نمایشگاه محل حاشیه‌های اجتماعی یا سیاسی شود
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • ابتکار عمل گمرک و ارتقا وضعیت دولت در شاخص شفافیت
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • انتشار تصاویری از تانک‌ اسرائیلی در خیابان‌های رفح