Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از اهالی ناشران معتقدند که میزان کاغذ در نظر گرفته شده برای ناشران ناچیز است لذا توزیع و فروش این کاغذ تاثیری در گران شدن کاغذ ندارد، در واقع علت گران شدن کاغذ به نبود نظارت درست در این زمینه برمی‌گردد.

خبرگزاری میزان - با افزایش قیمت کاغذ تب و تاب تولید کتاب نیز رو به کاهش رفته است، زیرا هزینه‌های سر سام آور تامین کاغذ از بازار آزاد، قیمت تمام شده کتاب‌ها را تا حدود قابل توجهی افزایش داده بنابراین این روند به معنای کاهش استقبال مخاطب و در پی آن رکود بیش از پیش صنعت نشر خواهد بود، در این میان اما برخی از ناشران از چرخه فعالیت خارج شده و سایر انتشاراتی‌ها با کاهش فعالیت روزگار را می‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته بسیاری از ناشران نیز ادامه فعالیت بدون وجود کاغذ دولتی امکان پذیر نیست بدین ترتیب در هشتم آذر ماه با تشکیل نخستین جلسه کمیته تخصیص کاغذ به ناشران در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به درخواست ۱۲۲ ناشر برای دریافت کاغذ برگزار شد مصوباتی در نظر گرفته و به تصویب رسید که در ادامه توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد، این مصوبه حاکی از این امر بود که توزیع عادلانه کاغذ به ناشران فعال و نظارت دقیق بر مصرف کاغذ‌های تخصیص‌ داده‌ شده در دستور کار کمیته تخصیص کاغذ به ناشران قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار ادبیات اینجا کلیک کنید

اما پس از تشکیل دومین جلسه کمیته تخصیص، توزیع و نظارت بر کاغذ درخواست ۱۰۹ ناشر دیگر برای دریافت کاغذ تصویب شد.

برخی از اهالی ناشران معتقدند که میزان کاغذ در نظر گرفته شده برای ناشران ناچیز است لذا توزیع و فروش این کاغذ تاثیری در گران شدن کاغذ ندارد، در واقع علت گران شدن کاغذ به نبود نظارت درست در این زمینه برمی‌گردد.

***ناشران در انتظار کاغذ دولتی 

به هر حال شرایط برای ادامه فعالیت ناشران، خبر از دشواری‌ها فراوان مسیر تولید کتاب دارد و لزوم بررسی و رفع معایب و آسیب‌ها از جمله مهمترین رویکرد‌هایی است که باید در این زمینه در نظر گرفته و اجرایی شود.

هومان حسن‌پور رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت‌وگو با میزان پیرامون کاغذ‌ دولتی گفت: آخرین خبر‌ها نشان می‌دهد بخش کوچکی از کاغذ‌های دپو شده در انبار‌های ۲ وارد کننده کاغذ آزاد شده و در حال تحویل به تعاونی ناشران است، اما میزان این کاغذ‌ها بسیار کم است و نمی‌تواند پاسخگوی نیاز ناشران باشد.

وی در همین راستا ادامه داد: رکود در حوزه نشر بسیار عمیق است و برای ترمیم این زخم عمیق باید برنامه‌های دیگری را در نظر گرفت، چون دولت تغییر کرده و ساز و کار‌های جدیدی برای این حوزه در نظر گرفته شده است پس اظهار نظر در این مورد بسیار زود است.

***پای دلالان در میان است 

حسن‌پور اضافه کرد: هر بازاری نسبت به تصمیمات و واکنش‌های اخذ شده عکس العمل‌های ویژه‌ای را در پیش می‌گیرد. قیمت‌هایی که اکنون در بازار کاغذ آزاد وجود دارد واقعی نیستند و دلالان نیز در این زمینه در پی کسب منافع خود هستند تا بتوانند از بازار سود کسب می‌کنند این در حالیست که ما از ابتدای امسال شاهد تزریق تسهیلات و کاغذ دولتی به هیچ ناشری نبودیم در این شرایط ناشران نیز مجبور هستند تا با کاغذ آزاد به فعالیت ادامه دهند و این علاوه بر افزایش قیمت کتاب‌ها تبعات دیگری برای حوزه نشر و همچنین مخاطبان دارد که ناخوشایند است.

*** در انتظار کاغذ

در این میان همچنین حسین گلدوست نویسنده کتاب پیرامون تاثیر تسهیلات در نظر گرفته شده و تعرفه فرهنگی برای حوزه نشر گفت: صنعت نشر به خاطر چالش‌های متعدد خصوصا در حوزه اقتصادی با بحران‌های بزرگی روبرو شده و هر چه زمان می‌گذرد مشکلات بیشتر می‌شود چنانچه تسهیلات خصوصا ارائه کاغذ دولتی انجام شود شاهد بهبود شرایط نشر خواهیم بود.

وی در همین راستا ادامه داد: بزرگترین و مهمترین چالش امروز کمبود و گرانی قیمت کاغذ در حوزه نشر است گفت‌وگو‌های من با ناشران بزرگ مانند انتشارات امیرکبیر نشان می‌دهد که کتاب‌های ارزنده وجود دارند که در نوبت چاپ قرار گرفته‌اند، ولی به دلیل عدم وجود شرایط و کاغذ کافی هنوز منتشر نشده اند.

گلدوست در همین راستا ابراز کرد: تخصیص کاغذ به ناشران می‌تواند آنان را برای مدتی پابرجا نگه دارد و جانی دوباره به حوزه نشر دهد، اما باید در نظر داشته باشیم که ارائه کاغذ دولتی نیز برای مدتی تاثیرگذارتر خواهد بود به عبارت دیگر همانند یک چسب زخم عمل خواهد کرد و برای حل مشکل اصلی باید تدابیر راه گشا در نظر داشت. وجود کارخانه‌های کاغذ و استفاده از ظرفیت‌های آنان قیمت این کالای استراتژیک را در بازار نشر تخت تاثیر قرار داده و در عین حال پشتوانه‌ای برای تامین کاغذ داخلی محسوب می‌شود.

مهدی قربانی مدیر انتشارات «حماسه یاران» نیز پیرامون کاغذ و مشکلات حوزه نشر تصریح کرد: در حوزه نشر مشکلات متعددی وجود دارد و عمده‌ترین آن‌ها افزایش قیمت کاغذ است، بالا بودن قیمت کاغذ سبب شده که بسیاری از کتاب‌ها منتشر نشود. این شرایط برای همه انتشاراتی‌ها رخ داده و روند انتشار کتاب را مختل کرده است. انتشارات حماسه یاران در حال حاضر کتاب‌های ارزشمند و پر محتوایی را تولید کرده که در نوبت انتشار باقی مانده‌اند.

***کمبود نقدینگی 

وی ابراز کرد: قیمت‌های سرسام‌آور کاغذ و کمبود نقدینگی از سوی ناشران سبب شده، چرخه تولید و توزیع کتاب با مشکلات عدیده‌ای روبرو شود. حتی کتاب‌هایی که نیازمند تجدید چاپ هستند را نمی‌توانیم چاپ کنیم. همین کتاب «تن‌ها گریه کن» نیز که به زودی نیازمند تجدید چاپ خواهد بود به خاطر وضعیت نابسامان کاغذ، نگرانی‌هایی را با خود به همراه خواهد داشت. جای تاسف است که آهنگ انتشار اینگونه کتب که پیام‌رسان فرهنگ انقلاب هستند کند شده و این وقفه به دلیل قیمت بالای کاغذ و نبود تسهیلات مناسب در عرصه نشر است. بی‌شک ادامه مسیر چاپ این کتاب‌ها نیاز به همراهی و همکاری از سوی مسئولین مرتبط دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: یازار کاغذ افزایش قیمت کاغذ

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا افزایش قیمت کاغذ نظر گرفته شده کاغذ به ناشران گران شدن کاغذ افزایش قیمت کاغذ دولتی قیمت کاغذ حوزه نشر کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۶۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)

اولین روز نمایشگاه کتاب تهران درحالی به اتمام رسید که تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه نسبت به روز اول سال گذشته کمتر بود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،مترو برخلاف وعده خود، زمان سرخط قطار‌ها را کمتر نکرده و ابتدای روز در ایستگاه شهید بهشتی راهنمای نمایشگاه کتاب نصب نشده بود و در بلندگوی قطار نیز اعلام نمی‌شد نمایشگاه کتاب تهران برقرار است. هرچند در طول روز تابلو‌های راهنما به سمت نمایشگاه نصب شده بود.

ورودی در‌های مختلف، گل آرایی شده و صرفا سازه‌های آهنی بدشکل نبودند.

مانند همه روز‌های اول، دوره‌های مختلف نمایشگاه در ساعت‌های اولیه ناشران بسیار درحال چیدن کتاب‌های خود، ساخت غرفه یا دنبال دستگاه کارت‌خوان بودند و در این بین بودند ناشرانی که هنوز غرفه‌های خود را تحویل نگرفته بودند.



با وجود اینکه در‌های نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۰ صبح باز شده بود، افتتاحیه رسمی نمایشگاه بعدازظهر با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر یمن در ایران، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی و رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی این دوره از نمایشگاه کتاب برگزار شد. البته مراسم آتش‌بازی هم در ساعت پایانی نمایشگاه و در حیاط مصلی برگزار شد.



وزیر ارشاد در این مراسم در سخنانی گفت: «با همه مشکلات در برخی خانواده‌ها به دلیل مسائل معیشتی و اقتصادی انتظار می‌رفت که به حوزه کتاب توجه نشود، اما مردم کتاب‌دوست، کتاب را رها نکردند.»

او در ادامه از افزایش سرانه مطالعه، خودکفایی در کاغذ برای انتشار کتاب درسی، افتتاح کارخانه کاغذ زاگرس و افتتاح کتابخانه مرکزی در اراک گفت.

تعدادی از ناشران بزرگ که سال گذشته در بخش مجازی نمایشگاه حضور نداشتند، امسال حاضر بوده و تقریبا با استقبال بازدیدکنندگان هم مواجه شدند.

برنامه‌های فرهنگی نیز در بخش کوشک کتاب، گوشه نقد برگزار می‌شدند.

دستگاه‌های راهنمای کتاب و راهنمای ناشران شبستان هم در گوشه‌های مختلف گذارده شده است و مراجعه‌کنندگان می‌توانند کتاب خود یا ناشر مورد نظر خود را راحت‌تر پیدا کنند، البته غرفه‌های اطلاع‌رسانی در ورودی‌های مختلف شبستان و داخل شبستان راهنمایی مراجعه‌کنندگان هستند.

یکی از اتفاق‌های جالب نمایشگاه این است که مراجعه‌کنندگان با اسکن QR کد تعبیه شده در کتیبه‌ها، می‌توانند درباره کتاب‌های ناشر اطلاع کسب کنند.

البته در مواردی ساخت و ساز تا ساعت پایانی ادامه داشت.

سازمان زیباسازی شهرداری هم امسال مجسمه هایپر رئال شهریاری و حمید سبزواری را به نمایشگاه آورده بود. امسال خبری از پرفورمنس شخصیت‌های ادبی که سال گذشته هواخواهانی هم پیدا کرده و سوژه‌ای برای عکاسی بودند، نبود.

افتتاحیه میهمان ویژه نمایشگاه به فردا موکول شد در حالی که در سال‌های قبل افتتاحیه این بخش در روز اول انجام می‌شد و بخش بین‌الملل هم روز آرامی را پشت‌سر گذاشت.



بسیاری از غرفه‌داران در شبستان و بخش کودک در پاسخ به اینکه وضعیت امروز راضی کننده بود، می‌گفتند «روز اوله دیگه، طبیعیه خبری نباشه» «درحال چیدن کتاب بودیم، بد نبود» یا «فردا شلوغ میشه» و «امیدمون فردا و پس‌فرداست» هرچند تعدادی از ناشران آموزشی وضعیت امروز را نسبت به سال قبل خوب می‌دانستند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.


دیگر خبرها

  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم شده است
  • اسماعیلی: مقدمات ملی شدن صنعت نشر فراهم است
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • هفت پله قرمز بورس
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • حامدی‌فر: حتماً یک چیزی شنیدم که با رضایی درگیر شدم!
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید